MÜLL & POESIE
This text is only available in Dutch

‘Het gedicht is een bericht’ gaat naar Frankfurt. Het samenwerkingsproject van Poetry International en Stadsbeheer Rotterdam (v/h reinigingsdienst Roteb) zorgt er sinds 1988 voor dat dichtregels van het Poetry International Festival de Rotterdammers vanaf de flanken van vuilnis- en veegwagens inspireren. Vanaf 19 oktober a.s. wordt 'Het gedicht is een bericht' onder de titel MÜLL & POESIE door de Duitse stad geadopteerd. Daarmee wordt Frankfurt na Rotterdam de tweede stad ter wereld die op deze manier poëzie met afval combineert en in de openbare ruimte brengt. Aanleiding is de Frankfurter Buchmesse waar Nederland en Vlaanderen eregast zijn. De transfer van de dichtregels komt mede tot stand door de inspanningen van het Nederlands Letterenfonds en Het Vlaams Fonds voor de Letteren, die het eregastlandschap vormgeven.

Joris Goos wint dichtwedstrijd 'Schone Stad'
This text is only available in Dutch

Joris Goos is de dolblije winnaar van de prijsvraag 'Schone stad' van Stadsbeheer, Gemeente Rotterdam en Poetry International. Zojuist is op het Poetry International Festival zijn dichtregel onthuld op een gloednieuwe vuilniswagen van Stadsbeheer. Vanaf nu rijdt tussen alle regels van dichters van over de hele wereld die ooit hebben voorgedragen op het oudste poëziefestival van het land ook deze regel van Joris Goos door de Rotterdamse Straten:


25 jaar afval en poëzie
This text is only available in Dutch

Poetry International en Stadsbeheer vieren het vijfentwintigjarig bestaan van de dichtregels op de Rotterdamse vuilniswagens met de uitgave van de jubileumbundel 'steden schuilen niet wanneer het regent'. Nadat op 14 november die regel in neon op het dak van het gebouw van Stadsbeheer aan het Kleinpolderplein werd onthuld door wethouder Antoinette Laan, is de jubileumbundel inmiddels te koop in de Rotterdamse boekhandel en via deze site. Aan de hand van vijftig gedichten, prachtige foto's en verhalen van bekende Rotterdammers schetst de bundel een veelzijdig beeld van een veelbesproken Rotterdams fenomeen.


dichtregels A

dichtregels B

dichtregels C

dichtregels D

dichtregels E

dichtregels F

 

• All activities
 

Subscribe to the newsletter

follow us on facebook follow us on twitter Follow us (international)  

follow us on facebook follow us on twitter Follow us (Dutch)  

Poetry International brings you the best poetry worldwide, online, via the stage or on the street. Support us. Become a Friend.

Poetry Shop