Poëzieweek 2016: Poëzielessen online
This text is only available in Dutch

Van 28 januari tot en met 3 februari a.s. vindt de vierde Poëzieweek plaats in Nederland en Vlaanderen, een intiatief van Poetry International i.s.m. vele Nederlandse en Vlaamse partners waaronder Poëziecentrum en CPNB. Voor het basis- en voortgezet onderwijs schreven Stichting Lezen en Stichting Lezen Vlaanderen voor deze week nieuwe poëzielessen met gedichten die nauw aansluiten op het thema 'herinnering'. De Poëzielessen bij de Poëzieweek 2016 zijn te vinden op Poëzieweek.com. Daar vinden leerkrachten en docenten ook eerdere edities van de Poëzielessen.

Stefan Hertmans schrijft Poëziegeschenk 2016
This text is only available in Dutch

Onder het motto Jaren die druppelend versmelten staat de Poëzieweek in 2016 in het thema van herinneringen. Stefan Hertmans (Gent, 1951) gaat het Poëziegeschenk schrijven. Als auteur van een omvangrijk literair en essayistisch oeuvre geniet hij een brede bekendheid. Recent scoorde hij een internationale bestseller met de roman Oorlog en terpentijn (De Bezige Bij), waarin ook de herinnering centraal staat. Oorlog en terpentijn werd bekroond met de AKO Literatuurprijs 2014, de Gouden Uil en genomineerd voor de Libris Literatuurprijs. Op de vooravond van de Poëzieweek wordt voor de 22ste keer de VSB Poëzieprijs uitgereikt en in Vlaanderen de Herman de Coninckprijs. De Poëzieweek start donderdag 28 januari 2016 in Vlaanderen en Nederland met Gedichtendag en duurt t/m woensdag 3 februari; de prijsuitreiking van de Turing Gedichtenwedstrijd.

 

GEDICHTENDAG 2016
• All editions
• All activities
 

Subscribe to the newsletter

follow us on facebook follow us on twitter Follow us (international)  

follow us on facebook follow us on twitter Follow us (Dutch)  

Poetry International brings you the best poetry worldwide, online, via the stage or on the street. Support us. Become a Friend.

Poetry Shop