Poetry International business club
English ►
 

 

Sinds de eerste editie van het Poetry International Festival in 1970 is Poetry International Rotterdam de standaard voor poëziefestivals en -organisaties wereldwijd. Als grote onbekenden kwamen dichters als Joseph Brodsky, Pablo Neruda en Tomas Tranströmer naar Rotterdam om daarna met hun gedichten de wereld te veroveren. Festivals wereldwijd zijn sindsdien geschoeid op Rotterdamse leest. Niet voor niets zei oud-burgemeester Ivo Opstelten: ‘Hoe verder ik van Rotterdam reis, des te meer Rotterdam toch vooral ook de grootste wereldhaven voor poëzie blijkt te zijn.’ Een groot compliment, dat tegelijk een belangrijke opdracht voor de toekomst inhoudt. Een opdracht die we graag aangaan samen met onze partners in de Poetry International Business Club.


Dankzij onze bijzondere samenwerking met Poetry International vieren we dit jaar dat er al 25 jaar dichtregels op onze vuilniswagens staan. Rotterdammers zijn deze vreemde en gedurfde combinatie van afval en poëzie in de loop der tijd enorm gaan waarderen. Samen met Poetry International gaat Stadsbeheer hier zeker mee door.


Jon Meijer, directeur Stadsbeheer / Roteb



Waarom een Business Club?

Door ieder jaar de wereldtop der poëzie naar Nederland te halen, zet Poetry International de stad Rotterdam internationaal op de kaart. Door activiteiten op internationaal, nationaal en lokaal gebied kent iedere wereldburger, iedere Nederlander en iedere Rotterdammer met een poëziehart Rotterdam als een van de belangrijkste poëziesteden ter wereld. Ook de zichtbaarheid en ontwikkeling van de Nederlandse poëzie speelt daarbij van oudsher een prominente rol.

Poetry International staat voor een optimale presentatie van goede poëzie, op het podium, online of gewoon op straat. In samenwerking met bedrijven en instellingen realiseert Poetry International verrassende en zeer gewaardeerde presentaties van poëzie. Om dit te versterken bouwt Poetry International aan een inspirerend netwerk van betrokken bedrijven en instellingen die elkaar zakelijk versterken en initiatieven uitwisselen.


U en Poetry International

Door uw lidmaatschap van de Poetry International Business Club associeert u zich met een bijzondere organisatie. De activiteiten bieden u een uitstekend platform voor ontmoetingen met andere vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en van het openbaar bestuur. Zo ontstaat een uniek lokaal, nationaal en internationaal netwerk dat eenzelfde passie in steun en partnership weet te vertalen. 

Met uw steun kan Stichting Poetry International haar belangrijke werk voortzetten:

- het Poetry International Festival; een van de grootste internationale poëziefestivals ter wereld;
- Gedichtendag en Poëzieweek, de twee grootste jaarlijkse poëzie-evenementen van Nederland en Vlaanderen die jaar na jaar een groot publiek enthousiast weten te maken voor poëzie;
- De VSB Poëzieprijs, de belangrijkste prijs voor Nederlandstalige poëzie;
- De activiteiten van de Dichter des Vaderlands, het succesvolle boegbeeld van de poëzie in Nederland;
- Het digitale archief; de unieke ontsluiting van de enorme poëziecollectie van Poetry International sinds 1970.


Voordelig lidmaatschap door de ANBI-status

Aan het lidmaatschap van de Poetry International Business Club zijn de volgende kosten verbonden:

Donatie voor 1 jaar lidmaatschap: € 7.500,-
Donatie voor 4 jaar lidmaatschap: € 5.500,- per jaar

Een lidmaatschap loopt van 1 september in het lopende jaar. Stichting Poetry International heeft de ANBI status. Voor giften aan een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) die is aangemerkt als culturele instelling, is er een extra aftrekmogelijkheid. U mag de aftrek verhogen met 50% met een maximum van € 2.500,-. Zie voor meer informatie de website www.cultuurfonds.nl. Kijkt u bij ‘geld geven’ en ‘nieuwe geefwet.’


Wat krijgt u?

Als lid van de Poetry International Business Club verbindt u zich bovenal aan een unieke organisatie. Daarnaast ontvangt u:

- Een uitnodiging voor de jaarlijkse event van de Poetry International Business Club, een ontmoeting met clubleden en het kernteam Poetry International;
- Opname van uw bedrijfsnaam of logo in de lijst van donateurs in onze uitingen (waar mogelijk);
- Kaarten voor de opening van het Poetry International Festival;
- Passe-partout voor het Poetry International Festival (2 personen);
- Een uitnodiging voor de uitreiking van de VSB Poëzieprijs (2 personen);
- Regelmatige updates en nieuws over Poetry International;
- Poëzie op kantoor.


We begroeten u graag als Clublid. Neemt u voor meer informatie contact met ons op via 010 282 27 77. Vraagt u naar Bas Kwakman (directeur) of Katja Nootenboom. Of mailt u naar kwakman(@)poetry.nl / nootenboom(@)poetry.nl.

 
 
 

 

Aanmelden nieuwsbrief

follow us on facebook follow us on twitter Volg ons (internationaal)  

follow us on facebook follow us on twitter Volg ons (Nederland)  

Poetry International staat voor een zo goed mogelijke presentatie van de mooiste poëzie wereldwijd aan een zo groot mogelijk publiek. Dat kan op het podium zijn tijdens het Poetry International Festival of op Gedichtendag, via onze uitgebreide international poëziecollectie online of gewoon met poëzie op straat. Steun ons hierbij. Word Vriend!